Cittaslow Dag op zondag 9 juli in de gemeente Alphen-Chaam

Cittaslow supporters organiseren zondag 9 juli, samen met Toerisme De Baronie en de gemeente Alphen-Chaam, een Cittaslow Dag. Kom op deze dag ontdekken wat voor moois Alphen-Chaam te bieden heeft. Ontmoet je dorpsgenoten, geniet van (h)eerlijke streekproducten en speel een oudhollands spel op de markt bij De Leeuwerik in Galder. Of pak de fiets en ontdek de bedrijven van de Cittaslow supporters.

Elk jaar in een ander dorp
Vorig jaar werd de Cittaslow Dag vooral bij supporters zelf én op streekmarktjes gevierd. Dit jaar is er een grotere markt, bij De Leeuwerik in Galder. Op deze plek kun je andere inwoners ontmoeten en kennismaken met bijzondere ondernemers. Bij een aantal Cittaslow supporters zijn er een aantal leuke activiteiten om aan mee te doen. Cittaslow vieren we ieder jaar in een ander dorp, volgend jaar is de Cittaslow Dag in Alphen of Chaam.

Hou van ’t Goeie Leven
Wist je dat Alphen-Chaam sinds 2010 als eerste Brabantse gemeente Cittaslow is? Cittaslow staat heel kort gezegd voor ‘het goeie leven’. Voor de liefde voor bijvoorbeeld natuur, het landschap, verse streekproducten, de mooie gebouwen en de geschiedenis van vroeger. En waardering voor hoe gemeenschappen voor elkaar zorgen en samen dingen mogelijk maken.

 

 

 

 

.