Lezing: Culinair Erfgoed in de Cammeleur in Dongen
Culinair Erfgoed, de geschiedenis van onze eet- en drinkgewoonten.
Op woensdag 8 februari wordt er door Ineke Strouken een lezing gegeven over onze eet- en drinkgewoonten. Waarom kent de gemiddelde Nederlander meer dan vier stamppotten en wordt er in de winter erwtensoep gegeten? Waarom houden Nederlanders van zoute haring en zoute drop, terwijl men in het buitenland daarvan gruwelt? Waarom gaan er op verschillende plaatsen in Brabant op 6 januari driekoningenzangertjes langs de deur? Het heeft allemaal te maken met onze culinaire geschiedenis. Veel van het voedsel dat wij gewoon zijn te eten, heeft een historisch verhaal: onze boterham met kaas, de beschuit met muisjes, friet met mayonaise, een Brabants worstenbroodje, een kopje koffie met een koekje. Al die verhalen krijg je te horen tijdens deze interessante lezing.
Praktische info
De lezing begint om 20.00 uur in de Cammeleur in Dongen. Entree voor leden is gratis, voor niet-leden € 2,=.
De Cammeleur
Hoge Ham 126, 5104 JK Dongen
Lezing Culinair Erfgoed