Laden Evenementen

IVN-natuurwandeling Krabbebossen

  zondag 19 juni 2022
  13:30 - 15:30 uur
   IVN Mark & Donge

Zondag 19 juni wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge door de Krabbebossen, die een groene verbinding vormen tussen diverse gebieden. De Krabbebossen liggen ingeklemd tussen snelwegen en spoorlijnen, maar zijn heel belangrijk als schakel in het Natuurnetwerk Brabant. Het voormalige landgoed verbindt diverse natuurgebieden met elkaar. Dieren kunnen zich zo veilig verplaatsen van het ene gebied naar het andere.

In 2017 is dankzij het plan Landinrichting Weerijs Zuid een landbouwgebied van 40 ha aan de oostzijde van het riviertje de Aa of Weerijs in bezit gekomen van het Brabants Landschap. Het is ingericht met poelen en houtsingels met elzen en knotwilgen en sluit zo mooi aan bij het kamertjeslandschap op het landgoed.

Aan weerszijden van de Aa of Weerijs is het landschap vol variatie. Bossen en weiden, vennen en kwelwater, het is er allemaal. Voeg daarbij verschillen in hoogte en bodemsamenstellingen en het is duidelijk dat dit een rijk planten- en vogelgebied is.

Als je mee wilt wandelen moet je je vooraf inschrijven via onderstaande button. Je ontvangt daarna een bevestiging met daarin de start locatie. De wandeling start om 13:30 uur en duurt anderhalf tot twee uur.

IVN Mark & Donge
Rembrandtlaan 63, 4907 NM Oosterhout

IVN Natuurwandeling Krabbebossen

 

 

 

zo. 26 maart 2023 t/m di. 2 januari 2024
Instaprondleiding bij Museum de Looierij in Dongen
di. 3 oktober 2023 t/m za. 25 mei 2024
Streekcinema Den Heuvel in Alphen
ma. 12 juni 2023 t/m zo. 31 december 2023
Leren golfen bij Golfpark Weilenseind in Gilze